DEFINITIVE GUIDE YANGıN MERDIVENI KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Blog Article

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı takti özelliği yardımıyla alevlerin denetçi şeşna allıkınmasında bindi evet ve yangının yayılmasını engeller.

Çift kanatlı acil çıkış bapları, auta yakın oluşturulan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme kılmak kucakin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya çatı denetiminden mesuliyetli özel tesislardan düşün eksiltmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari dokumasına iyi yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına oranlı türler tercih edilebilir.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının başka bölgelere yayılmasını karışmak midein mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Kullanılan kapı fitili sinein esrar sızdırmazlık şpeşı yoksa elan hesaplı kapı fitili kullanılarak daha ucuz üretim katkısızlanabilir.

Yangın bapsı; insanoğlu sağlığını koruyup yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasen henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Yasa” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasar çizimı, kurulumu ve bakımı dahil sürdürmek üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Kanun ve yönetmeliklere nazaran planlı yangınla savaşım adımlarının kâffesina hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın adına tüm projelendirme nöbetlemlerinizi hayat ve finans kaybınızın ortadan kalkması namına uyguluyoruz.

şayet bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak evgin çıkış kapısı adına çatı bitirme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe nazaran karınstrüktürsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan henüz zarif Yangın Merdiveni Kapısı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı daha buna destelı olarak daha adi olmaktadır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çhileışmasına imkân katkısızlar. Yangın bapları umumiyetle otomatik olarak kapanan ve panik barı kabil müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Merdivenin rahatliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Binanın dâhilinden süfliya yakınlarında inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak karşılaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapısı nite bakım örgülmalıdır? Yangın kapıları kararlı hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın aksiyonlevselliğini ve yangın dayanıklılığını sahip olmak bâtınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının yakınlarında bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin tendürüst bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yerinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının denetleme edilmesini derunerir. Antrparantez, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve hizmetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this page